21 Temmuz 2010

Clairefontaine Sistemi / Issiar Dia Transferi


Şu ana kadar yapılan iki yabancı transfer..
Stoch ve Dia..
Birisi 1989 doğumlu, diğeri 87..

İkisi de 1.70'in altında..
İkisi de hücum-kanat..
Pire gibi gençler, kahvesi yok, kumarı yok..
Asist özellikleri var, süratli arkadaşlar..
İki muhterem arkadaşımız da "gelecek vaad eden yıldız adayları" başlığı altında yorumlanıyor Uefa tarafından..

Bu transfer politikası beni ve arkadaşlarımı oldukça heyecanlandırıyor..

Şimdi sıra bu kanat oluşumunu kurduktan sonra, Alex ustamızın önüne leblebi gibi gol atacak topçu alınmasına geldi.. Mevcut kadroda böyle birisi yok.. Semih iyidir, hoştur, ama 'değildir'.. Güiza 'artık bi zahmet gitsindir'.. Gökhan 'hedef sapkınlığıdır' gibi çetrefilli mevzular var..

Dia hakkında az önce dostum 'pagan' sayesinde öğrendiğim bir kaç olay var, heyecanımı iki katına çıkardı..

Öncelikle şöyle birşey var ki, bizim patates tarlalarında yetişen, 20 yaşından sonra keşfedilen topçulardan değil.. Bu muhterem Le Centre Technique National ya da haberlerde söylediği gibi Clairefontaine mezunudur.. Burası bir futbol akademisi.. Fransa'da.. Haftasonları halı saha maçına gider gibi karşılaşmalar olmuyor.. Bu işin 'tam zamanlı' eğitiminin verildiği bir akademi bu.. Taktik, fizik, teknik, mental ve psikolojik eğitimi gibi çeşitli yüklemeler yapılıyor burada..

Bu futbol/spor akademisinden mezun olan diğer muhteremlerin arasında; Thierry Henry, Gallas, Saha, Anelka, Jerome Rothen gibi topçular var..

Pagan'ın da dediği gibi umarım top Dia'nın ayağının altından kaçıp taça çıktığı zaman uğultuların arasında 'topçu musun lan sen' gibi cümleler değilde, "hacı sen nasıl yetiştin oralarda, biraz anlat hele, belki bizde benzer uygulamaları yaparız" diyebilecek insan evlatları çıkar..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder