17 Haziran 2010

Mahallenin Dayısı Fenerbahçe


Sezon sonu yaşanan ciddi travmanın ardından Aziz Yıldırım'ın Düzce'de, şantiyede, inşaat işleri kovalarken, ceketi elinde, keyfi yerinde yaptığı açıklamaların içerisinden bir cümle aktararak başlamak istiyorum..
"Biz rakiplerimize 10 puan fark attık.. Sadece Bursaspor'u hesaba katmadık.. Ona göre ayarlamadık kendimizi.. Galatasaray ve Beşiktaş'ın 10 puan önünde bitirdik ligi!" cümleleri, asırlık çınar Fenerbahçe Spor Kulübünün başkanının ağzından çıkıyor..
Özellikle tribün konusunda tek haklı yönünü bulamayacağım Aziz Yıldırım, yanlışlar zincirine Daum ile devam kararı alarak devam etti.. Az önce hatırlattığım şu Düzce'de, şantiyede, ceketi kolunda, keyfi yerinde yaptığı açıklamaların arasında, transfer sorulduğunda şöyle bir cümle sarfetmişti; "taraftarlar istedi diye Güiza'yı göndermem!"
Gönderme paşam.. Taliplisi yok diyemiyorsun, istediğim parayı vermiyorlar, ben çok para verdim, bedavaya satmam diyemiyorsun da, taraftara b.k atıyorsun hala!
Transfer konusunda ne kazandırdın Fenerbahçe'ye? Dünyada en çok oyuncu alan 30, en az satan 3 kulüpten birisiyiz..
14 Mayıs 2006 senesini unutmamamışken 16 Mayıs 2010 patlattınız yüzümüze, el birliğiyle.. Anons kepazeliğinden tutun, açıklamalarınıza kadar yakışmıyorsunuz artık!
Daum'la devam kararı öyle mi?
Ne diye gönderdin Zico'yu o zaman!
13 yıllık başkanlık süresince en başarılı sezonunu yaşatan adam Zico..
Şampiyonlar Liginde çeyrek final oynatan Zico..
Roberto Carlos sana mı geldi sanıyorsun? Zico orada olduğu için geldi..
Daum'u ısıtıp bize tekrar yedirmek adına "4 yılda 2 şampiyonluk, 2 ikincilik" masalı anlatma sakın.. Zico'nun 2 yılında 1 şampiyonluk, 1 ikincilik, bir de ŞL çeyrek finali vardı.. O ruh ile Chelsea, İnter, Sevilla gibi şımarık züppeleri dize getirdik biz.. Mahallenin dayısı Fenerbahçe idi o zaman..
Şimdi sayende şamar oğlanı! Hala Fenerbahçe tek büyüktür masalları okumaya devam et.. Soyutla Fenerbahçe'yi halktan.. Fenerbahçe büyüktür, evet.. Tek büyüktür hatta! O yoksa bolluk yoktur, hiç birşeyin tadı yoktur.. Ama, taraftarı sayesinde büyüktür.. Yönetimi, futbolcular değil.. Renkleri ihtişamlıdır Fenerbahçe'nin, sizin giydiğiniz kaliteli takım elbiseler değil, Fenerium değil.. Aristidi kaptan gibi bir rozet, bir kulüp rakısı bile yeter bize..
Daum'la mı devam edeceğiz?
Edelim..
Tribünde seyirci mi istiyorsun?
Helal olsun..
Anonsçuna talimatı ver, "şimdi ıslık" desin..
Çekirdekçi taraftara ver kombinelerini..
Ve,
biir, ikii, üüç..
ÇIIT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder