19 Temmuz 2010

Yuh be baba!


Geçen sene bu vakitler öğrenmiştim, benim valide hanım ile peder bey, aynı gün evlenmişler.. Önce bir yüzümü filan yıkadım, şaşırdım haliyle.. Daha sonra sıkı araştırmalarım sonucu farklı bilgilere ulaştım.. Düğünde yoktum ben, malum.. 1973'ün 19 Temmuz'unda olmuş bizimkilerin nikahı, düğünü filan.. Babamın damatlığı toz içinde, annemin gözleri şiş.. Zira klasik gelin arabasının arkasında gelin ve damadın baş harfleri dalgasında Gülseren ve Saadettin isimlerinin harf oluşumu çok ters bir etki yaratıyor babamda.. Damatlığın toz içinde kalmasının sebebi bütün süsleri, yazıları filan söküp atması, e gelinin gözlerinin ağlamaktan şiş olmasının sebebi de bundan ötürü..

Dünya Fenerbahçeliler gününde evlenmiş bizimkiler.. Uhrevi bir ortamda sorsalar, herhalde gerekçelerimden birisi olarak gösterirdim bu mevzuyu.. Bizimkilerin evlilik yıldönümü 19.07, herhalde ondandır Fenerbahçe dalgası..

Aynı soru futbola olan ilgim karşısında geldiğinde ise anlatacağım mevzu biraz daha çetrefilli olacak sanırım.. Valide bana hamile olduğu sırada sancısı tutmuş ve acilen hastaneye gitmişler.. Babam annemi hastanede bırakıp anında çıkmış, gitmiş..

Nereye?
E 1986 Dünya Kupası'nın Brazilyasını seyretmeye tabi..

Yuh be baba!

1 yorum:

  1. fantastikçe güzel bu hikaye.
    tarih denen şeyin akışının elverişsizliği sebebiyle hikayenin tam içinde yer alamayan ama tamamen bu hikayenin sonuç kısmı olan kişinin ağzından dinlemek de daha bi tuhaf güzel.

    YanıtlaSil