21 Haziran 2010

Çamura Bile Yakışmıyorsun


Sene kaç bilmiyorum.. O dönemde derbi maçlarını İtalyan hakemler yönetiyor..

Bir Fenerbahçe - Galatasaray karşılaşmasında bizim Fenerbahçeli Çarli Yılmaz (Yılmaz Şen), futbolun ölümsüz kralı Metin Oktay'a futbolla uzaktan yakından alakası olmayan bir hareket yapıyor ve Metin Oktay tıpkı mahalle kavgasındaymış gibi döndüğü gibi yumruğu yapıştırıyor..

O vakitler 'kırmızı kart' diye birşey yok.. Diskalifiye etmek var, sahadan göndermek var.. İtalyan hakem geliyor ve Metin Oktay'a "çık dışarı" işaretini çakıyor ve kral, küfür yediği tribünlerin önüne gelerek, elini göğsüne koyarak, beline kadar eğilerek selamını veriyor.. Yazının fotoğrafında görmüş olduğunuz bu selamdır..

Bu, Metin Oktay'ın futbol hayatı boyunca gördüğü tek kırmızı karttır, daha doğrusu kart değil, tek 'men cezasıdır'..

Galatasaray'a az da olsa saygım varsa bunun sebebi Metin Oktay'dır.. Tıpkı Beşiktaş'a olan saygımın Hakkı Yeten'den kaynaklandığı gibi..

Neden anlattım bunları..
Şimdilerde delikanlı denilebilecek topçuları mumla aradığımız için, futbolcu orospularının peyda olduğu şu günlerde Abdul Kader Keita'ya bir sayfa ayırmak istedim sadece..
Dünya Kupasında geçtiğimiz gün komik bir şekilde attırdığı Kaka, Süper Lig'te yapmış olduğu onca numaralar, bu adamın karaktersiz olduğunu tescillemiştir.. Zaten bildiğimiz, söylediğimiz bir mevzuya dünya şahit olmuş oldu sadece.. Bu yorumu okuyacak olan Galatasaraylı vatandaşlar "Lugano" diyecek, "Emre'yi anlat" diyecek, "Bilica'dan bahset" diyecek..
Peşinen cevap vereyim..
Hiç birisi "emek hırsızı" değil..
Sabri, Lugano, Nouma gibi oyuncular 'sadece kendi taraftarlarınca' sevilen oyunculardır.. Fakat hiç birisi emek hırsızı değildir!
Duygularımın nefrete dönüştüğü Galatasaray camiasına bile yakışmayan bu haysiyet yoksunu futbol orospusu adamdan bir an önce uzaklaşmalı.. Mahalleye fazla yaklaştırmamalı.. Biz futbolu sokaklarda ağır abilerden öğrendik, onlar sayesinde benimsedik 'artiz'leri sevmemeyi..
Bıraksın futbolu, işsiz kalmaz..
Fifinasi Hoca'mın dediği gibi krizde olan hollywood sinemasının Keita gibi artizlere ihtiyacı var.. Havadan polen düşse tepesine, kendini yere atacak şerefi eksik..
En azından Elano gibi Galatasaray'da başka, Ulusal takımında başka oynamıyor.. Mahallede neyse, caddede de öyle; artiz..
Emek hırsızı!

7 yorum:

  1. fenerli olduğum için, "sen emreye bak luganoya bak bilicaya bak" diyeceklerse, buyursunlar desinler. ben de bakarım, gocunmam. ama kimse keitanın saçmasapanlığını başka başka meseleleri işaret ederek yoksayamaz şu zamanda. "içinde olunmayan durumdan utanmak" diye bir mevzu var. ben kendisini ne zaman bu dramatizasyonlarda görsem, beş ömürlük utanıyorum, saolsun.

    YanıtlaSil
  2. sakin ol şampiyon, keita sağdan yardırmaya devam edecek.

    YanıtlaSil
  3. dramatizasyon alanındaki yeteneklerini ihmal etmesin, körelmesin isterim.

    YanıtlaSil
  4. bilica nasil emek hirsizi olmuyor? insan olan utanir bunu soylemeye

    YanıtlaSil
  5. Adsız;

    Bilica'nın emek hırsızı olmadığını söylerken içim hiç acımadı, 'acaba' demedim kendime..

    "Efendi Topçu" sıfatı denildiğinde nasıl ki aklımıza Ergün, Alex gibi delikanlı herifler geliyorsa, bu onların hakemi aldatmaya yönelik hareketlerinde bu itibarlarını bitirmez..

    Bilica'yı sevmem pek..
    Fakat, emek hırsızı olmak kolay değildir..
    bkz. Keita..

    YanıtlaSil
  6. fenerbahceli oldugunuzdan size oyle geliyordur

    YanıtlaSil
  7. sözkonusu keita ise hangi takımı tuttuğunuz farketmez. keita sadece gs li olduğu için değil, dünya kupasında da görüldüğü üzere spor ahlaksızı, -sıfır- spor kişiliği vs.. vs.. nitelikte bir zat-ı şahane olduğu için futbolcu ziyanlığı, sporcu utancı, kötü bir aktör, iyi bir emek hırsızıdır, gerisi laf-ı güzaftır.

    YanıtlaSil