27 Haziran 2010

Dargın Mahkum

Engel varsa önünde; yani bir seti, bir duvarı atlayarak geçmen gerekiyorsa, bir adım geri gitmen şart.. Vamos Bien ve Grup Ck bir adım geri gittiler ve "tribün faaliyetlerini" askıya aldıklarını açıkladılar.. Yapılması gereken genel eylem kavramın en güzelini yaptılar.. Şu tırnak içine aldığım cümleyi anlamayanların gözüne sokmak için tekrar etmek istiyorum.. Sadece tribün faaliyetlerini askıya aldılar.. Koreografi yok, pankart yok, sopalı yok; yani tribün güzelliği yok.. Sebepleri bildiride açıkca yazıyor..

Bu grupların güzel insanları zaten önceden de olduğu gibi yine tribünde, aynı yerlerinde olacaklar.. Bir adım geri çekilmek bu demek işte.. Orada, ama sessiz.. Sessiz çığlıktır büyüyecek olan, kulakları sağır edecek olan.. Susarak duyuruyoruz sesimizi..

Derdimiz piyon olmamaktı.. Sunay Akın demişti bir şiirinde "tek suçum / sap olmamak / baltanın / kanlı oyunlarına.."

Şu sayfalarda anlatamadığım tüm mevzuyu "esperi reşit" anlatmış tek bir paragrafla ve demiş ki; "Bazen dayatılana karşı, Bazarov gibi elinin tersiyle, 'boşversene bir üçüncü ihtimal her daim vardır, sunulan iki ihtimale karşı' demek gerek.. Sunulanların dışında bir üçüncü ihtimal.."

Biz yine, her zaman olduğu gibi tribündeyiz, yerimizdeyiz; ama sizin istediğiniz gibi değil, rahmetli Ünsal hocamızın dediği gibi, yıkanmak istemeyen çocuklarız!


kapatır kitabı şaban oğlu selim
kırkıncı yapraktır
anladığını anlatmayan alçaktır!



1 yorum:

  1. emeği ortaya beraberce koyan insanların, kendilerine, eylemlerine dair beraberce aldıkları karara sadece saygı duyulur. üzmektedir, bencilce bir yerden. ortaya inisiyatif diye birşey koyuluyor, nice güzelliğe de gebedir üstelik, az çok takip eden bile bilir, "aman bu ne fena karar" ve gerisi de hikaye işte. iyidir, iyi.

    YanıtlaSil