16 Haziran 2010

Ayrılık da Sevdaya Dahil!


11 yıl..
Koskoca 11 yıldır çalışan, "tribün emekçisi" denildiğinde akla ilk gelenlerden olan ve yaptığı icraatlarla herkesin takdirini toplayan Grup Ck, aktif faaliyetlerini durdurma kararı aldı..
Cefakâr Kanaryalar artık yok..
***
Sebebi, verilen yersiz cezalar.. Sebebi, yönetimin tribüncüleri hukuk karşısında yalnız bırakması.. Sebebi, ipe sapa gelmez insanların yaptığı suçlamalar.. Sebebi Vamos Bien ve Ünifeb gibi kardeş gruplarla birlikte yapılan koreografilerin tüm masraflarını, adı geçen gruplar kendi bünyesinde karşılamaya çalışırken, yine sevdası uğruna yapılan bir pankartı açma eyleminde verilen cezaların maddi ve manevi can sıkıcı boyutlara gelmesidir..
***
Artık ses çıkarma vakti gelmişti ve bunun öncüsü Ck olmuştur.. Bu ses yönetime gitmiştir.. Bu ses oturduğu yerden ahkâm kesenlere gitmiştir.. Bu ses taraftara değil, 'seyircimize' gitmiştir.. Bu ses değer bilmez, vefasızlara gitmiştir.. Kulak zarlarını patlacaktır, çünkü bu ses büyüyecektir..
***
Yönetim artık 55.000 tane balon dağıtsın, şakşak versin girişte, 10 bin lira maaş alsın anons yapan lavuk, "evet şimdi ıslık" diye inletsin benim güzel Kadıköy'ümü.. "Gitmek mi zor, kalmak mı?" sorusunu nakşettin bu bünyeye.. Unutma Ck, seni seviyoruz! Vamos Bien seni seviyor.. Taraftar seni seviyor..
***
Son sözü söylüyor Alpaslan Özçelik; "hak varsa helal olsun, hakkı olan helal etsin!"
***
onlar istiyorlar ki
çift ağızlı baltalarıyla
yuvarlansın kafalarımız önüne yarın
o kadar gömlekleri beyaz kordunlu
golf pantolonlu
kadroların..
'Kardeşler!'
onlara sokakta rastlarsanız eğer
ölümü görmüş gibi çevirin başınızı..
kirpiksiz sarı gözler gözünüze bakarken
arkadan sırtınıza bir
bıçak girebilir!
onlar istiyorlar ki
kara toprağın kalbi durana kadar
biz pazarda kelepir bir mal gibi satılalım
kafamızın ışığını, gücümüzü kolumuzun..
ve dumanlanmağa başlayınca
gözümüzün bakışı,
yavaşlayınca
damarlarımızda kanın akışı
karaya vurmuş balıklar gibi
köprü altlarında yatalım!
'Kardeşler!'
onlara elleriniz dokunmuşsa eğer
yedi tas su dökün ellerinize..
yırtarak bayramlık gömleğimi ben
peşkir yaparım size..
biz,
ayrı dillerde aynı şarkıyı okuyanlar,
biz,
aynı yastıkta yatar gibi
toprağa başlarını yan yana koyanlar,
biz,
yüzümüzün derisi koyu açık yanmış diye,
saçlarımız ayrı ayrı boyanmış diye
barsaklarımızı birbirimizin avucuna dökerek
birbirimizin gırtlağını dişimizle sökerek
gebereceğiz!
ve kadrolar
parlatarak kara gömleklerinin beyaz kordunlarını
gömecekler kadife koltuklara
golf pantolonlarını..
'Kardeşler!'
onların adına benziyorsa eğer
adınızı değiştirin..
Vebanın girdiği kapıdan girin
onların evine atmayın ayak!
onlar istiyorlar ki
çift ağızlı baltalarıyla
yuvarlansın kafalarımız önüne yarın
o kara gömlekli beyaz kordonlu
golf pantolonlu
kadroların!
Nazım Hikmet Ran

6 yorum:

  1. alttan üçüncü satır ''o kara gömlekli...diye olmalı.
    saygılar

    YanıtlaSil
  2. merhaba, sözkonusu cezalar, ck'nın açtığı hangi pankart için?

    YanıtlaSil
  3. ka' merhaba..


    Kayserispor maçının olduğu gün Sarı Melekler Caen'da final maçını oynuyordu.. "Fener Gol Gol Gol, Şampiyonluk Geliyor" pankartının yanında "sarı melekler ne sonuç alırlarsa alsınlar, bu pankartı açıyoruz maç sonunda" diye konuştuk ve o pankartta "Armanın Gurur Sarı Melekler" idi..

    Mevzu ise, 2-0 önde olduğumuz Kayseri maçının 89. dakikasında(!) açtığımız pankart yüzünden göremediğini iddia edip, aşağıdan pankartı çekiştirip küfürler edenlerle çıkan arbede sonucu Ck, Vamos ve Ufb'den toplam 14 kişi gözaltına alınmıştı..

    Şimdi bireysel cezalar açıklandı, emniyete alınan kişilerin cezaları yani.. 6 ay men ve ciddi para cezaları..

    YanıtlaSil
  4. bahsettiğiniz meseleyi vamos bienin forumundan biliyorum ama ck'nin dahiliyetini es geçmişim demek ki, başka bir pankart meselesi daha olduğunu düşündüm okuyunca, teşekkür ederim.

    çok tatsız. bu klubün "bu" taraftarı bu kadar yalnız bırakması kırıcı bişey. çok zor değil oysa şirket politikaları dışında taraftarla bütünleşmek, başarı da başarısızlıkla da o bütünlük üzerinden devleşmek. bu hal böyle çok üzücü.

    YanıtlaSil
  5. sevgili soldanatak,

    "2-0 önde olduğumuz Kayseri maçının 89. dakikasında(!) açtığımız pankart yüzünden göremediğini iddia edip, aşağıdan pankartı çekiştirip küfürler edenlerle çıkan arbede sonucu Ck, Vamos ve Ufb'den toplam 14 kişi gözaltına alınmıştı.. "

    diyorsunuz ya... sanırım 3 şeye vurgu yapmaya çalışıyorsunuz, biri "zaten 2-0 önde" olmamız, diğeri "89. dakika (!)" hani zaten, maç bitmiş... kastıyla konmuş bir (!) sanırım. üçüncüsü ise "göremediğini iddia edip.." kısmı, yani "hani görüyorlardı ama.." gibi olmuş.

    şunu merak ederim.

    o pankartı açan siz Fenerbahçelilerle "89. dakikada (!) göremediğini iddia eden" Fenerbahçeliler aarasındaki üzücü arbede, sizlerin, "pardon arkadaşlar sizin görüş alanınızı engellemek istemezdik" yanıtı vermeniz ve bence onların da görme hakkını teslim etmeniz halinde bu noktaya gelir miydi?

    kimbilir sizin için 89. dakika önemsiz olabilir ama bazıları için 1. dakika ile 9+4. dakika da 2-0 galibiyet de farketmeyebilir.

    sevgi ve saygılar...

    YanıtlaSil
  6. Adsız(29.06.2010);

    Merhaba;
    Şöyle izah etmeye çalışayım: öncelikle şu kesindir ki "karşılıklı anlayışsızlık" sözkonusu değil.. Mevzubahis pankart önemliydi, açılmalıydı ve zaten ismi geçen grupların en büyük özelliği, bir icraat yaparken kimseden icazet almamalarıdır.. Yani farklı tribünlerde veya yine geçmiş yıllarda Kadıköy'de herhangi bir pankart açmak için çok uğraşmanız gerekirdi.. İcazet demişken, özgürlük mevzusuna da girelim sizin değindiğiniz gibi..

    Görüş açısı, son iki dakika vs. gibi olgular inanın ki tamamen önemsiz.. Şöyle önemsiz, bu duruma etki edecek faktör değildi.. Yani 1 dakikalık sabır, yine o görmek için can attığımız Fenerbahçe'ye destek pankartı için gösterilebilirdi. Oradaki 'ayrıntılı' durum şudur;

    Voleybol maçının bitişi, Kayserispor maçının 85. dakikasına tekabül ediyor.. Büyük bir kitle, koridorlardaki televizyonlardan Voleybol maçını takip ettiği için, maç bitimi geliyorlar tribüne.. Yani Voleybol maçı bir sürpriz değil orada, herkesin haberi var.. "sonuç ne olursa olsun, açılmalı bu pankart" diye konuşuldu ve akabinde açıldı.. (not; genelde set pankartı açılırken bir kaç arkadaşımız alt tribünde bulunur ve düzgün durmasını, çekiştirilmemesini vs. engeller, aşağıdaki taraftarlarımızla birlikte bu işi organize ederler)

    Bahsi geçen pankartta aşağıya kimse inmedi ve yukarıdan "armanın gururu sarı melekler" pankartı açıldı.. Alt tribünden "bir kaç kişi" ise göremediklerini belirterek pankartı çekmeye başladı.. Buna istinaden yukarıdan gelen -birazdan kaldırıyoruz, 1 dakika düz tutalım, çekiyoruz hemen- 'nezaketine' rağmen küfürler ve pankartı aşağıya çekme saçmalığı devam etti.. Haliyle bir kaç kişi aşağı inince arbede olması kaçınılmazdı..

    İşin garibi, emniyette olanlar sadece grup üyeleri, asıl tatsızlığı çıkaranlardan bir kişi bile görülmedi..

    Yani, ayrıntılı ve gereksiz detaylı anlatmamın sebebi şudur ki; çok samimi bir şekilde ve hiç içim acımadan şunu söylüyorum; karşılıklı anlayışsızlık sözkonusu değil..

    Bu olaylardan dolayı 'keşke olmasaydı' diyorum tabiki herkes gibi, ama inanın hiç bir suçluluk yok.. Yani işin özü; ciğerim sızlamıyor..

    not; bu olay sorulduğu için anlattım.. tribün faaliyetlerinin askıya alınmasının birebir sebebi bu değildir..

    YanıtlaSil