28 Ağustos 2010

Fenerbahçe Spor Kulübü Şirketi ve Sonuçları

Yönetimin vermiş olduğu sözleri tutmamasına istinaden verilen yeni sözler, yeminler, Stoch, Dia, Niang gibi yenilikler, Alex`ın akıbeti hakkındaki sorular, Aykut bilmecesi, takımın kötü gidişatı gibi aslında önemli fakat çözümü zor ve günü kurtarmaya yönelik olgularla vakit kaybetmenin pek birşey değiştireceğini hiç sanmıyorum.. Bugüne kadar söylendiğinde `kötü çocuk` muamelesi gören insanların anlatmak istediğini buradan kısa bir özet geçerek ifade etmek derdim..

4 maçta Avrupa macerası sona erdi.. Yaşanan teknik direktör krizi, istenilen oyuncuların alınamaması, alınan oyuncuların gecikmesi gibi bu süreçte önemli rol oynayan olaylar silsilesinin sorumlusu tabiki Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimidir.. Bu yadsınamaz bir gerçektir, kabul edilmesi gerekendir..

Yıllardır yetersiz futbolcularla büyük hedeflere koşmaya çalışan bir kulüp olarak önümüze sunulanla idare etmeye çalıştık hep.. Ve gözümüz öyle bir boyanmıştı ki, yıldızlar türettik haybeden.. Avrupa`nın dev kulüplerini geçtim, önemli liglerin `kafaya oynayan` takımlarından hangisi, `herhangi bir` oyuncumuza talip oldu? Satışından ciddi para kazanabildiğimiz en son Real Madrid`e verdiğimiz Elvir Balic, sonrasında Ali Şen`in takıma kazandırdığı ve satışından ciddi gelir elde edilen Jay Jay Okocha ve Fenerbahçe`ye pek bir fayda sağlayamayan fakat kariyeri tartışmasız olan Nicolas Anelka`nın Bolton`a satışı..

Severek takip ettiğim Hürriyet yazarlarından Alper Dülgerci`nin bu konudaki cümleleri olmadan bu yazı eksik kalır; "Selçuk`u Newcastle bonservis bedeli ödeyerek alır mı? Villareal gelip birkaç milyon euro önerir mi Baroni`ye? Aziz Yıldırım`ın Mehmet Topuz`a ödediği parayı Wolfsburg verir mi Aziz Yıldırım`a? Eskilerden Tuncay, Manchester United diye çıktı yola, o da Stoke`ta kümede kalmaya oynuyor.. Bir evvelki takımı düşmüştü hatırlarsınız.."

Bu takım yıllardır ikinci sınıf futbolcularla `idare ediliyor`.. İdare etmek tanımı çok yakıştı cümleye, onun için tırnak içine alırken huzur içindeyim.. Yeni değerler çıkmıyor değil, elbette ki çıkıyor ve devam edecek.. Fakat Gökhan Gönül`e milyon eurolar vererek alan kulüp çıkar mı, peki ya Volkan`a, yoksa onlarda mı bonservis bedeli ödenmeden uçacak Kadıköy`den?

12 yıldır 4 şampiyonluk gördük Aziz Yıldırımla.. 24 yaşındayım, 6 şampiyonluk gördüm.. Akranım olan Galatasaraylı bir vatandaş ise 1 Uefa Kupası, 1 Süper Kupa,  9 Lig Şampiyonluğu sevinci yaşamış.. Sportif başarıda amatör branşları öne sürerek kirletmeyelim artık daha fazla.. Barcelona Basketbol Takımı, Euro League`i almamış olsaydı geçen sene, ne kaybedecekti ünvanından, şöhretinden.. Kimse gururumuz olan amatör branşlarımızı öne sürmesin..

12 senede 11 farklı teknik direktörle çalışmak, üstüne bir de basın/medya ilişkileri, dışarıdan sevimsiz gelen bir Fenerbahçe yaratılma süreci, transferlere dökülen milyon eurolar ve en önemlisi kurumsallaşma adına yapılan, futbol takımından ziyade, profesyonel bir şirket yaratan yöneticiler.. Fenerbahçe Spor Kulübü Şirketi`in tabiki taraftarı olamaz, müşterisi olur..

Nasıl ki, sokaklarda milyonlarca Fenerbahçeli çocuktan daha masum değilse parlak krampon giyen şımarık jejyonerlerin Fenerbahçe sevdası, ayıracaksın o zaman müşteri ile tribün sevdasını benimsemiş taraftarını.. Yaralamayacaksın daha fazla onları..

Ve birileri çıksın artık ortaya..
Çok sevdikleri Fenerbahçe`ye zarar vermesinler daha fazla..

Kovulan 11 teknik direktörden başka bu başarısızlığı sahiplenebilme cesareti göstersinler..

Bu defa masumlar ödemesin bu işin bedelini..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder