8 Aralık 2010

Dersimspor İstanbul'da..

2009 yılında kurulan ve ciddi sıkıntılar içerisinde futbola tutunmaya çalışan Dersimspor, 13 yıl önce 3. ligden, amatör kümeye düşen Tuncelispor'un devamı gibi gözüksede, günümüz şartlarınca çok daha farklı bir misyona sahip olan yeni bir futbol kulübüdür.. Gerek ismindeki isyan, gerek herhangi bir futbol ekibinin nefes alabilmesi için 'en başından' başlaması olsun, herşeyi ile takdiri hakediyor.. Bölgesindeki tek futbol takımı zira..

Mavi-Beyaz renklere sahip güzelim Dersimspor için çok güzel bir haber olmasına rağmen, şahsi olarak biraz kararsız duygular yaşadığım bir haberdir bu; Beşiktaş, Dersimspor'la, İstanbul'da bir hazırlık maçı organize etti, üstelik tüm geliri Dersimspor'a kalacak.. Tam tarihi belli değil sanıyorum.. Yakında açıklanır..

"Keşke Fenerbahçem yapsaydı bunu" diye iç konuşmalarımı bir kenara bırakarak Beşiktaş'ı yürekten kutluyorum.. Üstelik bununla da kalmamış olup, Dersim'e futbol okulları açarak destek projelerini devam ettireceklermiş.. Bana, "helal olsun arkadaşlar" demek düşüyor, ciğerim sızlamadan hemde.. Beşiktaşlı taraftar ve futbolseverler umarım gereken ilgiyi gösterir bu maça..

Dersimspor'a sadece başarılar dilemek çok yavan kalacak gibi, münferitin afişi gibi olacak ama, şimdilik bu kadar..

"Başarılar Dersimspor"
Futbol hayatın boyunca..

3 yorum:

  1. demiş oldugun gibi keşke fenerbahçem yapsaydı bunu ama bir dersimli olarak beşiktaş'a bende teşekkürlerimi bir borç bilirim ama şunuda unutmamak lazım fenerbahçe spor klubu zamanında tuncelispor'a yapmış oldugu yardımları göz ardı etmemeliyiz

    YanıtlaSil
  2. Dostum nette ordan oraya dolaşırken senin sayfana geldim, güzel düşüncelerin ve bu güzel düşünceleri yazıya dökebilme kabiliyetin var ama hayat felsefene göre yanlış sulardasın be dostum...

    Senin gönül verdiğin camianın bu ve bu tarz işlere el atması çok zor çünkü senin camianın temel olarak 2 tip taraftar grubu var.

    Birincisi , muhafazakar ve yobaz kesim. Tribündeki temsilcisi Genç Fenerbahçeliler olan güruh.

    'Adam gibi adam , Tayyip Erdoğan' pankartı açarlar.

    İkinci tip taraftar grubunuz da kendilerini sadece diğer takım taraftarlarından değil, kendi tribünlerindeki diğer insanlardan bile üstün gören, sınıfsal ayrımcılığı çok seven zengin, burjuva kesimdir.

    Bu grubun tribünlerinizdeki temsilcisi de KFY denen zırtabozlardır.

    'Rıza efendi, 2 ekmek 1 süt' pankartı açarlar.

    Kısacası, üzülerek söylüyorum ama belirtmeye çalıştığım bu tarz insanlarca desteklenen bir camianın, senin isteklerine cevap vermesi , senin hayallerin doğrultusunda hareket etmesi çok zor be birader.

    Saygılar

    Victor
    - Çok Sevdik be Abi -

    YanıtlaSil
  3. @victor,

    senin yanlış dediğin sularda boğulmayı göze almış birine saygı duyman gerekirdi.. bahsettiğin pankartlar şahsi olarak canımı acıtan sözler, fakat ismi geçen gruplar her ne kadar dibine kadar eleştirdiklerim de olsa, tek çırpıda harcatmam, ayrı konu..

    işin özü, güzel işler yapan güzel insanlar var.. biraz ayık olmakta fayda var derim..

    ilgin için teşekkürler..
    Giray

    YanıtlaSil