12 Nisan 2010

Neyi Doğru Yaptınız?


Galatasaray'ın tribün grubu Ultraslan, 11 Nisan 2010 Diyarbakırspor maçında yaptıkları protesto ile futbolseverleri kendilerine güldürdüler.. İlk önce pankartları ters asarak futbol takımına, daha sonra yıllardan beri tekrarlanan Fenerbahçe mağlubiyeti sonrası zevk-i alemlere dalan büyük transfer Jo'ya protestoda bulundular..

Öncelikle belirteyim ki şu futbolcu ıslıklama/yuhlama işi çok can sıkıcı ve tribün lügatından çıkartılması gereken bir olgu olduğunu düşünüyorum.. Kadıköy'de Alex bile yuhlandı zamanında (AZ Alkmaar), Selçuk ve Deniz ise sürekli bu tepkilerden nasibini alanlar..

Futbolcu ıslıklama tepkisinden geçtim, pankartı ters asmak ne oluyor? Ultras kültüründe, özellikle İtalya'daki Ultras Gruplarının arasındaki anlaşma "pankartını rakip takım taraftarına kaptırırsan, tarihe karışmak zorundasın" ve kaptırılan pankart rakip tribünde ters asılır..
Bu tepkinin anlamı budur..

İsminiz çakma, protestonuz çakma..
Takıma tepki vereceksen dünya tribünlerinin yaptığı gibi maçı 'izlemekten' feragât ederek grup olarak sırtını dönersin sahaya.. Fakat 'izlemekten' feragât etmek Galatasaray tribünleri için olmaz birşeydir.. Zira sadece maç seyrediliyor zaten.. Arada 2 tokmak sesi geliyor, hepsi bu..
Takım gol attığında sevinen, maç öncesi mini gazlama çalışması yapan, maç başlayınca ise izleyen ve olası bir gole sevinen bir grup geliyor benim aklıma uA denildiğinde.. Tribünlerin takımı ateşlemesi gerekirken, takımın tribünleri ateşlemeye çalıştığı bir yerdir Ali Sami Yen..
Başlık konusuna gelirsek.. Evet, neyi doğru yaptınız ki?
Bir zamanlar tarih yazardı, şimdi adını bile yazamıyor..


Peki ya bu?

İşte bunların olduğu bir camiada tribünlerin pankartı 'anlamı dışında' ters asması, eğer zorlarsak tamamen "yanlışlık" olarak bile yorumlanabilir..
"İzleyen" taraftar bu kritik virajlar öncesi takımını protesto eder, pankartları ters filan asarsa, sene sonunda rulo yapmak zorunda kalacaklar, hatırlatırım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder