29 Nisan 2010

Sadece Hobi

Futbol zevkimizin içine edenleri sıralarsak "para mı veriyorlar sana" diye soran aile büyükleri, televizyonda seyrediyorsak önümüzden geçenleri, Sabri isminde bir kardeşimizin bu mesleği icra etmesi gibi olguları sollayan bir isimdir İlker Yasin..

Yeter artık..

Ülkede hemen herkesin anladığı mecradır futbol, fakat herkesin ortak görüşüdür İlker Yasin'in futboldan anlamadığı.. Bildiklerimizi anlatmaktan -ki onları bile yanlış ifade eder- başka yaptığı hiç birşey yok.. Televizyona baka baka konuşan amcalar vardır; film veya maç seyrederken kimse dinlemese bile yorumlarını esirgemezler.. Öyle boşluğa konuşurlar.. İlker Yasin onlardan bile faydasız..

Koca spor müdür olmuş adamsın.. Bırak artık bu işleri de güldürme kendini millete.. Ülke genelinde anket yapılsa istenmeyen spor spikeri çıkacağını çok iyi biliyorsun.. Kaç kişiyi soğuttun futboldan.. O donuk sesinle, verdiğin yanlış bilgilerinle, heyecansız sıfatınla; yeter be!

Tüm dünya Barcelona - İnter maçının keyfini çıkardı, biz eziyet çektik.. 10 kişi oynayan İnter'i 4-4-1-1 taktiğini çok iyi oynadığını savunman mı? Barca'nın hocası Guardiola'ın hem A, hem B planının olmayışından yakınman mı? Maç boyunca Xavi'ye İniesta diye haykırdıktan sonra maç sonunda "İniesta olsa böyle olmazdı" demen mi? Şampiyonlar Ligi Yarı Final şölenini Malatya - Elazığ maçını anlatır gibi anlatman mı? Birde yanına kaymak olarak eklediğin yorumcu Hikmet Karaman mı?

Hangisinden dem vuralım..
Düşün artık yakamızdan.. Bırakın bu futbol işini..
Tamam parası iyi, kazanıyorsunuz, itibar yaptınız..
Yahu farkı neyse verelim, gidin..

Garibim İniesta maç sonunda ruhani bir şekilde yorgun düşmüştür eminim.. Halbuki soldan Pedro'ya, sağdan Alves'e ne paslar çıkardı, ileri geri oynadı.. Maçın adamı seçecekti neredeyse İniesta'yı..

Ntv'de futbol yorumları yapan Mustafa Doğan'a "ne anlatıyorsun hacım sen" bakışları atan Rıdvan Dilmen gibi baktım televizyona dün..

İlker Yasin'den seçmeler;
-Bu akşam değerli konuklarımızın yanında çok daha değerli iki konuğumuz var..
-Fenerbahçe'yi mükemmele yakın buldum.. Daha doğrusu böyle bulacağımı biliyordum..
-(Fenerbahçe-Frankfurt maçı, Semih'in rövaşatası, savunma eliyle çıkarmak ister ama top ağlardadır, İlker Yasin'in yorumu ise) Hem penaltı, hem gol..
-Vurabilir misin Appiah?
-Şimdi sakin, şimdi dikkatli, haydi bakalım!
-İlk yarı itibariyle Galatasaray daha iyi olan oyuncuydu..
-Hakem Serdar Tatlı "top benim" der gibi bakıyor..
-Barcelona'nın topla oynama oranı %68, Milan'ın %32, ama maçı İnter kazandı..
-İnter ilk maçta bile vermediği pozisyonları, bu maçta vermiyor..
-Gerard finalde finali oynayamayacak..

Neyse..
Yapma demiyorum, hobi olarak yine yap..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder